Koncert

Europa i Mylund kulturkirke!

Søndag den 15. juni samles Europa i Mylund kulturkirke.
Tre estiske musiker kommer til Danmark fra tre forskellige lande og synger og spiller renæssancemusik fra Europa. Det bliver den meget populære form fra renæssancetiden, der går under navnet ”hjemmemusiceren” - Veikko Kiiver fra Stockholm vil synge til Robert Staaks lutakkompagnement.

Veikko Kiiver har tidligere givet koncerter i  Mylund kulturkirke, dog ikke med dette ensemble. Robert Staak kommer fra Tallinn i Estland, og er netop hjemvendt fra Spanien, hvor han optrådte sammen med den Lettiske Opera, hvor han spiller theorb, som er en stor lut med basstrenger i Handels opera "Alcina".

Populære sange kan også spilles på fløjte. Monika Ruusmaa er en virtuos fra Amsterdam, hvor hun studerer ved musikkonservatoriet. Hun har rejst rundt i  Europa og i Amerika med sine fløjter og spillet med i forskellige ensembler.Populære sange fra 14-1500-tallet brugtes ofte som grund for  improvisationer. Det vil  Monika vise med sit musicerende.

Til koncerten vil man bl.a. kunne høre John Dowlands meget kendte sang "Lachrimae" (Tårer) fra "Orpheus", italienske Anchor che col partite af C.da Rore, den franske Susanne un jour af  D.Lupi (variationer af Orlando di Lasso) og mange andre.

Medvirkende: Veikko Kiiver Sang,  Monika Ruusmaa fløjte og , Robert Staaks lut.