Fødsel og dåb
Fødsel

Fødsel registreres på baggrund af jordemoderens anmeldelse. Såfremt moderen er ugift, skal forældrene inden 14 dage efter barnets fødsel anmelde faderskabet. Anmeldelsen skal foretages via www.borger.dk, hvor der skal bruges Nem-ID for at signere.

Barnet skal døbes/navngives senest 6 måneder efter fødslen.

Se godkendte navne her:  www.km.dk/navneogattester.html

Dåb/navngivning:

Enhver kan blive døbt ved gudstjeneste i Jerslev, Hellum og Mylund kirker – også selvom man bor udenfor sognet.

Dåb aftales ved henvendelse til præsten i god tid inden ønsket dåbstidspunkt. Tidspunkterne for planlagte gudstjenester kan ses for en tre-måneders periode i kirkebladet eller her på hjemmesiden. Hvis man ønsker dåb i en periode, der ikke er planlagt endnu, kan man altid spørge præsten.

Når vi har fastsat tidspunktet for dåben, aftaler vi også tidspunkt for en dåbssamtale. Her får vi en snak og gennemgår alt det praktiske. I skal oplyse barnets navn og faddernes navne og adresser. Der skal være mindst tre og højst fem faddere, som skal være døbt ved en kristen dåb og over konfirmationsalderen. Samtalen kan foregå i jeres hjem eller i præstegården.

Ved navngivning udfyldes en navngivningsblanket, der kan hentes på nettet og afleveres i Præstegården.