Svar om dåb

ARKIV

”Historisk orgel på vej til Mylund kirke.

Orglet som det så mens det endnu stod i Volstrup kirke

Det har længe været et ønske om et andet orgel i Mylund kirke. Kirkens nuværende orgel er et Frederik Nielsen orgel på 5 stemmer  fra år 1901 og  det ser ud til, der er en løsning på vej. Kirkens orgel klinger smukt, men mekanikken er nedslidt og spillebordet trænger til at blive skiftet ud. Vi har fundet et lign. orgel fra 1891 på 10 stemmer med 2 manualer og anhangspedal i Volstrup kirke som er i en bedre stand også af Frederik Nielsen. Da Volstrup kirke skal have et nyt moderne orgel, har vi erhvervet os dette instrument.

Her ses spillebordet på det kommende orgel de to koblinger ved pedalspillet er henholdsvis swellepedal og manual kobling.

På denne måde bevarer vi Mylund orgelets smukke orgelklang og samtidig giver noget mere fylde, da orgelet har ca.  dobbelt så mange stemmer. Orgelet er historisk interessant  da der kun findes få Frederik Nielsen orgler med 2 manualer. (muligvis kun dette) Orglet har oprindelig stået i  Lemvig kirke, men er så senere kommet til Voldstrup kirke. Ved hjælp af flere af Mylund orgelets stemmer (blandt andet Corno et Basso  8) kan vi føre orgelet tilbage til dets oprindelige disposition.

Jørn K Andersen

Glimt fra dag dag orglet ankom til Mylund: