,

Jerslev-Hellum-Mylund sogne

Til forsiden

Kalender -det sker

  Seneste nyt

 

Seneste nyt

Kontoret

Adresseliste

Links

 

KIRKEN
Gudstjeneste
Dåb
Konfirmation
Bryllup
Begravelse
Præsten
SOGNELIV
Koncerter og Kunst
Børne-Ungdomskor
Spejder
Kirkekor
Kirkeligt Samfund
Litteraturkredsen
Besøgstjenesten
SOGNE
Historie
Menighedsråd
Kirkegårde

 

Diverse
Arkiv
 

Året der gik 2012

Skolens Juleafslutning i Jerslev kirke

Ved skolens juleafslutning for 1.-6 klasse var kirken næsten helt fuld og børnekoret medvirkede og sang julen ind med "En Stjerneskinner i nat" og Johannes Møllehave digt "Vi venter" med musik af Tove Anthonsen


Børne og ungdomskoret julekoncert i Hellum kirke

3. søndag i advent afholdt B&U koret deres egen julekoncert. Det blev en fin koncert på trods at korene manglede et par sangere. Der var lystænding, klokkespil, læsning, salmer, salmedans, fløjtespil og mange nye forskellige julesange fra korenes repertoire. Der var mødt mange frem for at høre kirkernes B&U kor og efterfølgende var der julearrangement i Multihuset.


Julekoncerten 2012 i Jerslev kirke

Julekoncerten i Jerslev kirke var en noget anderledes og stemningsfuld koncert. Der var lystænding, Luciaoptog, digt oplæsning, salmedans, trommesolo, gregoriansk sang, improvisation  alt samlet i en smuk varieret julekoncert med kirkens B&U kor voksenkor, og kirkens nye band,  samt Peter Schaksen (solist) og Carsten Kær Nielsen på klaver og som orkesterleder.   Kirkens voksenkors herrer fik en fremtrædende rolle i koncerten, da de sang fra kirkens prædikestol og deres smukke stemmer kunne høres på en helt ny måde i kirkerummet blandt andet med gregoriansk sang.

Et andet fænomen var korsang fra forskellige steder i kirken så koncertgængerne fik en anderledes oplevelse af kirkerummet og kunne høre de enkelte kor på nært hold.

B&U optrådte med et nyt fænomen i kirken salmedans til fryd for og  fællessang med menigheden. B&U koret havde en ny sang med af den norske komponist Tore Aas, som vakte begejstring i kirken. Desuden optrådte Peter Schaksen med en ny fortolkning og dansk oversættelse af Nordnorsk Julesalme. Til koncerten blev indviet kulturkirkens nye lys og ny indkøbte bas og forstærker. Stor tak for lån af udstyr til kulturkirkens venner.  Mange koncertgængere havde trodset sneen og fik en anderledes dejlig juleoplevelse med hjem. Der blev samlet ind til fordel for fattige børnefamilier i sognet.

Nordsøkoret i Mylund Kirke

Nordsø koret gav en smuk adventskoncert i kulturkirken med et program med klassiske værker, traditionelle julesange og carols.

Der var mødt mange frem til aftenens musikalske og meditative åbning for advent og jul, som bestod i en vekslen mellem korets værker og fælles salmesange. Koret glædede sig over at synge i den smukke og dejlig akustisk klingende kirke.  En juleglæde der åbnede hjerterne.

Åbner vi hjertet, da lyser det vidt!

frit med hinanden vi klinger!

Synger til glæden, til liv, dit og mit,

da finder livsglæden vinger!

 Se flere billeder her...
 

Flyverdragter og barnevogne og julegudstjenester

Små og lidt større og deres voksne var til julegudstjeneste i Jerslev Kirke fredag den 7. december. Først kom dagplejerne med barnevogne og nissedragter, og bagefter var det børnehavernes tur til at myldre ind og fylde kirken godt op – alle børnene havde nemlig deres bedsteforældre med til gudstjeneste og julehygge i børnehaven. Børnene havde øvet på sangene, så de kendte godt Et barn er født i Betlehem og Dejlig er den himmel blå. De dansede gerne med til sidst, da de skulle synge På loftet sidder nissen. Alle børn fik en lille betlehemsstjerne med hjem fra kirken, og der var masser af julestemning i flokken da de gik hjem til børnehaverne igen.

1.Søndag i advent

Indgangen til det nye kirkeår blev fejret med en børnegudstjeneste, hvor minikonfirmander sørgede for en Gudstjeneste på børnenes præmisser med sang, bøn mm. efterfølgende holdt de afslutning i konfirmandstuen med forældre og søskende.

Stille Gudstjeneste


Succes med stillegudstjeneste i Jerslev. I Jerslev er det populært at være stille. I hvert fald hvis man skal dømme ud fra, hvor mange der mødte op til stillegudstjeneste i Jerslev Kirke onsdag den 28. november. Næsten 60 mennesker kom for at nyde en halv times ro i stearinlysets skær. Gudstjenesten var sat enkelt op med fokus på musik, bøn og en kort prædiken med temaet ”Hjertet”. I løbet af gudstjenesten var der mulighed for at tænde et lys ved døbefonten.Der kom både unge i konfirmationsalderen og ældre til gudstjenesten, som var arrangeret af tre frivillige i samarbejde med præsten. Alle fire arrangører var glade og overraskede over den store opbakning til stillegudstjenesten, og bagefter var der ikke mangel på positive tilbagemeldinger fra de indtil da ellers så stille kirkegængere.

Stillegudstjenesten var en af to planlagte stillegudstjenester i den mørke tid. Den næste stillegudstjeneste er i Jerslev Kirke den 30. januar kl. 19.30.

"Fed Frelser Fest" i Kulturkirken.Konfirmander fra hele Brønderslev provsti var indbudt til frelser fest i Mylund kirke og det blev virkelig en stor succes.  Kulturkirken blev fyldt af 200 forventningsfulde konfirmander. Gudstjenesten var lavet af unge fra hele provstiet, der havde mødtes 3 fredage aftener i løbet af efteråret og lavet en Gudstjeneste med Gospel musik og drama. Det var kirkens egen præst Ann Sofi Lægsgaard  Andersen, der ledte de unge gennem Gudstjenesten. Undervejs kunne konfirmander deltage i forskellige handlinger bl.a. nadver, skrive bønner, tænde et lys og skrive i sand. Gudstjenesten var et samarbejde mellem Mylund menighedsråd, Brønderslev provsti og kulturkirken, som bl.a. leverede lys, lyd, lærred og instrumenter...

Se flere billeder her...

Voksenkoret på korstævne i Stenum

En lørdag i november havde 4 kirkekor fra omkring liggende sogne sat hinanden i stævne i kirkeladen i Stenum. Det blev komponisten og dirigenten Jens Nielsen, der arbejdede med korene. Dagen afsluttedes med en værkstedskoncert i Stenum kirke med ca. 70 korsangere. Jens gav korene en smuk dag med egne kompositioner og havde et lunefuldt  vendsysselsk humør. Tusind tak til Jens Nielsen og Serritslev koret og Else for et dejligt arrangement.

 

Børnekoret på korstævne

 

En lørdag i november tog kirkens børnkor på stævne i Aalborg sammen med 100 andre korbørn fra Aalborg Stift. De fik en dejlig dag sammen under ledelse af Pia Bojsen tidligere DR børnkorleder. Repertoiret var julemusik og dagen blev afsluttet med en værkstedskoncert for familie og søskende.

Børnehøstgudstjeneste i Hellum kirke


                                                                                   foto: petter 2011

Mange var mødt frem til den årlige Børnehøstgudstjeneste i Hellum kirke på børnenes præmisser. Her blev medbragt høstoffer i form af kurve med lidt godt fra haven, æbler, gulerødder, brød, hjemmelavet marmelade mm.... Spejderne, minikonfirmander og børne & ungdomskor kor medvirkede. Efter gudstjenesten gik man med fakler til Multihus et, hvor der blev serveret aftensmad – og høstofrene omsattes ved  auktion til fordel for Sheba-børnene.


Kulturkirken ramme for fondsuddelingen


                                                                                   foto: Svendsen

I anledning af kulturkirken fik midler til nye instrumenter dannede kulturkirken ramme for uddelingen af midler til forskellige foreninger. Peter Schaksen underholdt med sange undervejs...

Se flere billeder her på jerslev.net...

Læs mere i Nordjyske...

Film i Kultur kirken

 

Årets sidste film i kulturkirkens biograf var filmen  "Vi ses igen børn", der var et fransk drama om livet under Anden Verdenskrig på en katolsk drengeskole, som giver husly til tre jødiske drenge. Drengene bliver indskrevet sammen med de andre drenge, og selvom 11-årige Julien til at starte med ikke bryder sig om den nye elev Jean, som er jøde, bliver de snart gode venner.

Skolens tidligere kok, som blev fyret for at sælge skolens forsyninger på det sorte marked, angiver de tre drenge, og børnene bliver arresteret af Gestapo sammen med forstanderen, som har holdt deres identitet hemmeligt. De tre drenge dør senere i Auschwitz.

En film om venskab, loyalitet og næstekærlighed i en periode med krig, frygt og mistillid.

 

Helt vildt fuld!
 

Glædessæbebobler i kirken ud over de tilstedeværende

Der er ikke noget med tomme kirker i Jerslev: 309 mennesker lagde vejen forbi kirken til en alternativ høstgudstjeneste søndag den 30. september. Dermed var kirken fyldt op til bristepunktet, og ekstra stole og sæder måtte tages i brug. Men det var også en helt særlig gudstjeneste. Sognet deltog i den landsdækkende ”Fyld Danmarks Kirker”-kampagne, og i den anledning havde sognepræst Ann Sofi Lægsgaard Andersen overladt planlægningen af gudstjenesten til en gruppe
dygtige og engagerede frivillige.Der var 2 piger fra 9. klasse der spillede på guitar i våbenhuset  mens folk ankom, og forskellige lokale læste bønner og tekster op under gudstjenesten. Efter sognepræstens prædiken, som handlede om at være taknemmelig for livets gaver, blev der blæst glædessæbebobler ud menigheden. Børnehaverne i Jerslev havde pyntet kirken med blomster, tegninger og frugt, og
kirkens børne-ungdomskor og voksenkor under ledelse af organist Jørn Andersen sang festlige høstsange. Udstyr til musikken var udlånt af Kulturkirken.

Efter gudstjenesten var der kaffe, saft og hjemmebagt kage til alle i kirken.

Efter Gudstjenesten var der kaffe og kage til alle, og folk stod og sad hvor der nu lige var plads, mens de hyggesnakkede og nød serveringen. Dagens kollekt gik til Sheba-børnene.

Inden gudstjenesten havde Ann Sofi Lægsgaard Andersen udskrevet konkurrence om hvem der kunne gætte hvor mange der ville komme i kirken. Hun havde modtaget mange bud, og præmien, var en udgave af  af det nye testamente på nudansk "Den Nye Aftale", der  gik til Dagmar Bech Hansen, som havde gættet på 309 fremmødte. Det er skønt at være fuld – især hvis man er en kirke.

 


Se flere billeder her...

Og endnu flere billeder her på jerslev.net...


Høstgudstjeneste i Mylund kirke

 
sang i våbenhuset

En smuk søndag formiddag i september fejredes høstgudstjeneste i Mylund kirke. Mange var mødt frem for at tage del i denne fest Gudstjeneste og kirken var smukt pyntet. Kirkens voksenkor kom og sang med. De præsenterede også nogle høst sange/salmer  for menigheden. Efter Gudstjenesten var der kaffe og hjemmebagt høstkage af Edith Larsen

Se flere billeder her...

Heftig og begejstret i Kulturkirken

Kulturkirkens kirkebio skød den nye sæson i gang med den norske film "Heftig og begejstret" Hele 42 personer var mødt op for at se filmen. Der var stor tilkendegivelse af at det var en god film, og flere fik en snak efter filmen i kirkerummet og våbenhuset.

 

"Levende billeder" i Jerslev kirke

Onsdag den 9. august 2012 fik kirken besøg af slægtninge til de portrætterede personer på kirkens forhenværende alterbilleder, som nu hænger i sideskibet.

Læs mere her...

Gudstjeneste på Jerslev marked

Kirkens kor og pianisten Carsten Kær Nielsen medvirkede ved Gudstjenesten til Jerslev marked sammen med kirkesanger Vibeke Rolskov og de fremmødte....

Friluftsgudstjeneste 2. Pinsedag ved  Hellum kirke

Mens pinsesolen dansede i takt

Solen skinnede og himlen var blå, da der blev ringet til udendørs gudstjeneste ved Hellum Kirke 2. pinsedag. De fremmødte havde medbragt tæpper, stole og madkurve og blev mødt af kirkens voksenkor, børnekor og nye band, som indledte gudstjenesten med at synge om det dejlige forårsvejr. Sognepræst Ann Sofi Lægsgaard Andersens prædiken om H. C. Andersens eventyr om Nattergalen blev fulgt med interesse af forskellige fugle, som også gav deres besyv med. Pinsesolen dansede i takt til sange som Spænd over os dit himmelsejl og Nu blomstertiden kommer.

Efter gudstjenesten blev folk siddende og spiste den medbragte mad sammen, mens de nød udsigten over det smukke område. Solen bagte godt, og alle nød sommervejret og det hyggelige samvær.

Se flere billeder fra friluftsgudstjenesten her...

 

Spejdergudstjeneste i Jerslev kirke

En dejlig varm søndag midt i maj fejredes Spejdergudstjeneste i Jerslev kirke med kirkens børnekor & ungdomskor samt de lokale spejdere, der i dagens anledning havde medbragt saft og bagt brød til altergangen. Under præludiet bar fanevagterne spejdernes fanen ind. B&U sang meget fint "Som barn i dit hus" og "Velsignelsen" af Tore Aas, som er komponist og dirigent for Oslo Gospelkor. Under altergangen sang børnekoret "Lær mig at bede af hjertet" af Britt G Hallqvist/Carl Bertil Agnesti og ungdomskoret sang "Lord hold me now" af Hans Christian Jochimsen. Efter Spejdergudstjensten var der loppemarked ved spejderhuset. 

Konfirmation 2012

Se billeder af årets konfirmander her...


Langfredag i Mylund kirke

Mylund Kirke dannede igen rammen om en liturgisk gudstjeneste langfredag
hvor temaet var Jesu lidelse
og død. Her medvirkede Nordsøkoret
under ledelse af Vibeke Rolskov.

Nødhjælps koncert i Kulturkirken

God musik til et godt formål. Sådan var oplevelsen for de mange, der søndag aften lagde vejen forbi Mylund Kirke for at høre sangerne Nanna Rønne og Peter Schaksen synge, akkompagneret af pianist Carsten Kær Nielsen. Temaet for koncerten var ”Gå ikke forbi”, og det handlede om Folkekirkens Nødhjælps store sogneindsamling SLUT SULT 2012. De fremmødte gik da heller ikke forbi budskabet om at række en hjælpende hånd til sultområderne, idet der blev indsamlet næsten 2500 kr. efter koncerten.

 Koncerten blev arrangeret på kun tre uger ud fra en pludseligt opstået ide. Nanna og Peter har ofte sunget sammen ved forskellige arrangementer de seneste år, men det er første gang at de sammen med Carsten Kær Nielsen gav deres egen koncert. Kulturkirkens venner og Mylund menighedsråd arrangerede koncerten i fællesskab, og efter koncerten var menighedsrådet vært ved en kop kaffe i våbenhuset, og mange benyttede sig af lejligheden til at få en hyggelig snak.

Musikken bestod af både nye og ældre numre fra den nordiske musikscene. Flere af sangene har Nanna og Peter sunget før ved koncerter i Kulturkirken, mens andre var nye for både dem og publikum. Efter koncerten lød der mange rosende ord til arrangørerne og de medvirkende, som kalder aftenens koncert en dejlig oplevelse og en klar succes.

 Se flere billeder fra koncerten...

 

Fastelavn i Jerslev kirke

Der var stor opbakning til årets fastelavnsgudstjeneste i Jerlsev kirke, hvor minikonfirmander og børnekor  medvirkede. Efter følgende var der fastelavnsfest i forsamlingshuset arrangeret af borgerforeningen.

Se flere billeder her...

 

Lys mod de mørke tider

Foto Christian Nørgaard

Næsten 100 mennesker samledes for at fejre lysets tilbagevenden søndag aften i Mylund Kirke. Kyndelmisse regnes fra gammel tid for at være midten af vinteren, så efter kyndelmisse går det mod varmere dage. I Kulturkirken blev vendepunktet markeret ved en lysgudstjeneste med musik, bøn og læsninger. Solisterne Peter Schaksen og Nanna Rønne samt pianist Carsten Kær Nielsen leverede sammen med kirkens børne- og voksenkor musikalske oplevelser til de fremmødte. Det var et blandet repertoire under temaet Lys mod de mørke tider, og undervejs fik også de fremmødte mulighed for at synge med. Kirken var pyntet med lys i forskellige farver, og gæsterne mødtes af et motiv fra kirkens alterkors på kirkemuren udenfor. Efter lysgudstjenesten serverede menighedsrådet pandekager til alle, og gæsterne nød at spise og snakke sammen inden turen gik hjem gennem februarfrosten.

Se flere billeder her...
 


Film i kulturkirken

En tirsdag i slutningen af januar vistes filmen "Som i Himlen" De ca. 30 fremmødte fik en dejlig aften med god lyd og et skarpt billede på det nye lærred fra kulturkirkens venner samt en god og inspirerende film. 

Året der gik 2011 ...

 


Læs også om kirke og sognehistorie. Artiklerne er hentet fra bøgerne 
"Fra land og by" og fra kirkebladet.

Nyt fra gamle dage Jerslev kirke 

Nyt fra gamle dage Hellum kirke

Nyt fra gamle dage Mylund kirke

 

                                                                                      Til sidens top

Kirkens hjemmeside opdateres af organist Jørn Andersen