,

Jerslev-Hellum-Mylund sogne

Til forsiden

Kalender -det sker

Året der gik 2009

 

Seneste nyt

Kontoret

Adresseliste

Links

 

KIRKEN
Gudstjeneste
Dåb
Konfirmation
Bryllup
Begravelse
Præsten
SOGNELIV
Koncerter og Kunst
Børne-Ungdomskor
Spejder
Kirkekor
Kirkeligt Samfund
Litteraturkredsen
Besøgstjenesten
SOGNE
Historie
Menighedsråd
Kirkegårde
Diverse
Arkiv
 

Julekoncerten 2009 i Jerslev kirke
Søndag den 13. December kl. 15.00

Det blev til en meget vellykket, bevægende og smuk  julekoncert i år i Jerslev kirke. Korene præsenterede mange nye julesange ved koncerten. Der var lokale solister, der sang til hjertes fryd og ørets velbehag. Og som en overraskelse gik B&U koret Lucia optog i kirken. Stor ros til kirkens kor og ikke mindst Britta for et stort stykke arbejde med B&U koret.

Se flere billeder her...

Advents koncert med Nordsø koret

Søndag den 29. november i Mylund kirke kl. 19.30

En regnfuld og lidt blæsende november aften dannede Mylund kirke ramme for en adventskoncert med Nordsøkoret. Med stor entusiasme dirigerede Vibeke Rolskov, det akkapella syngende kor gennem engelske og fransk Christmas carols og danske julesange. Det blev en andagts fuld koncert med dejlige fælles julesalmer. Endnu en skøn oplevelsesrig aften i  kulturkirken for alle.

Korstævne med Erling Lindgren. (Julekaravanen)

Lørdag den 21. november samledes Jerslev kirkes voksenkor med Øster Brønderslev kirkekor, Serritslev koret og Tolstrup  / Stenum koret til en fælles kordag med organist og komponist Erling Lindgren i kirkeladen i Stenum. Korene fik sunget meget og lært nogen nye julesange. Dagen  afsluttedes med en værkstedskoncert i kirkeladen. Det var en succes og arrangørerne håber at kunne lave noget lignende næste år sammen med de andre kor.

Ny belægning og anlæg foran Jerslev kirke

Næste gang du besøger Jerslev kirke, vil du blive mødt af en ny indgangsbelægning og et flot nyt etableret anlæg foran kirken. Se flere billeder fra projektet her... 

Børnekoret på korstævne i Brønderslev kirke

Lørdag den 7 november tog Børnekoret på korstævne sammen med 90 andre korsangere fra børnekor i  Aalborg stift. Det var Vibeke Sahner Ockelmann, der er organist i Sorgenfri kirke, som instruerede børnene i julesange kanons  mm. Dagen afsluttedes med en værkstedskoncert for forældrene og søskende i kirken.

 

Allehelgens Gudstjenester

I år blev allehelgen fejret med tre andagtsfulde gudstjenester i sognenes tre kirker. Der var læsninger, stilhed, sang og lys tænding. Kirkerne var smukt pyntede og buketterne som sad i  bænkene,  kunne man efter gudstjenesten tage med ud og lægge dem på gravsteder på kirkegården.  Vibeke Rolskov sang "Dybt hælder året" på en ny melodi af Niels La Cour, der faktisk virkede af ældre end Carl Nielsens og Crügers melodi, som den normalt bliver sunget på. 


"Spil dansk dag" i Mylund kirke

Torsdag den 29. oktober kl. 19.00. Temaet for spil dansk dagen var i år "Klimaet" Medvirkende var kirkernes kor og musikere samt solist Peter Schacksen Efter koncerten bød menighedsrådet på kaffe og te i våbenhuset.
 

Koncert i Mylund kirke "kulturkirken"
med Nordjysk Blæser ensemble

En stormfuld oktober aften lavede Nordjyske Blæsere en rigtig god koncert. Musikken var uddrag af Mozart "Don Juan" for otte blæsere samt en Quintet no. 1 af Müller  for fløjte, obo, klarinet, horn og fagot. Efter koncerten var der kaffe og te i våbenhuset. Igen en god oplevelse at være i Mylund Kirke. Koncerten var en del af Brønderslev kulturuge 40.

 

Børnehøstgudstjeneste i Hellum kirke

I år afholdtes den traditionsrige børnehøstgudstjeneste lidt anderledes end ellers. Smukt var kirken pyntet op og mange voksne og børn havde fundet vej til kirken denne aften og medbragt høstofre, der senere solgtes på auktion til fordel for Sheba-børnene. Der blev samlet omkring 3000 kr. ind. Der var trængsel i koret med både B&U kor samt spejdernes fane og så selvfølgelig alle høstofrene.  Efter gudstjenesten var der fakkeltog til  Multihuset, hvor dagens ret var spaghetti med kødsovs og efterfølgende auktion.

 

Th. Dreyers Film ”Ordet” af Kaj Munk
blev vist i Mylund kirke ”Kulturkirken”
 

Det blev en bevægende filmaften tirsdag den 29. september , hvor de 40 fremmødte fik set filmen "Ordet" af Dreyer. Kirken var dekoreret med levende lys og stemnings farvet lys.  Filmen blev fremvist af lydmejeriet ved Anker Jørgensen og med tilladelse fra Palladium Film A/S og varede to timer

Høstgudstjenester for fuld musik

Søndag den 20. september medvirkede kirkernes kor og musikere ved høstgudstjenesterne i Jerslev og Mylund kirker. Korene sang lov og høstsange mm. og kirkens musikere supplerede med overstemmer på salmerne og ledsagede korets satser til gudstjenesten

 

Oplevelsesrig koncert i Jerslev kirke med Arioso

Klassisk koncert i Jerslev kirke søndag den 9. august 2009.

Det blev en dejlig koncert med mange små fine musikalske perler og en virtuos cellist. Smukke sangstemmer, der supplerede hinanden fint. Aftenens program var variation af barokmusik, Mozart, tangomusik og meget mere. Ensemblet har gennemgået en musikalsk udvikling indenfor de sidste år og leverer koncerter på højt niveau. Klaveret komplementerede celloen fint i tangoen og akkompagnerede sangerne smukt. De fremmødte fik en dejlig koncertoplevelse og  gav stor applaus til de udøvende kunstnere efter koncerten.
 

Friluftsgudstjeneste 2. Pinsedag
Mandag den 1. juni kl. 10.30 ved Hellum kirke

Det blev en varm og solrig 2. pinsedag, hvor kirkernes kor sammen med menigheden og præst fejrede pinsefest med en friluftsgudstjeneste ved Hellum kirke. Det var en anderledes gudstjeneste ledsaget af solskin og fugle, der kvidrede om kap med menighedens og korenes sang samt Rikkes fløjtespil. Det blev virkelig til et fællesskab under åben himmel med ord, sang og pinsesol. Efter følgende spiste vi frokost i det fri med vores medbragte mad.

Se flere billeder her...

Altebassokoret i Mylund kirke


Onsdag den 20. maj sang Altebassokoret en flot koncert med varieret musik i Mylund kirke. Koncerten indledtes med orgelmusik og fællessang og så gik koncerten i gang med nordisk musik i et utraditionelt stemningsfuldt arrangement lavet specielt til lejligheden. Koret havde et program bestående af Sting, Stevie Wonder, Hanne Boel,  og et par numre af Anne Linnet m.fl.. Koret blev dirigeret af kirkens organist og ledsaget af klaver, fløjte samt computer. Undervejs spillede et af korets medlemmer Rikke Bisgaard "Tågen Letter" på tværfløjte. Der var stor ros til koret efter koncerten. Kirkens ungdomskor deltog aktivt i koncerten og var med på næsten alle numrene. Pigerne var glade for at få lov til at synge med på et anderledes repertoire end de plejer. Desuden medvirkede kirkens voksenkor på 3 af numrene, hvor specielt gospelnumret "Hold me now" var en intens og opløftende oplevelse. Efter koncerten var der kaffe og the i våbenhuset. De ca. 60 tilhørere fik en dejlig aften i "kulturkirken"

Se flere billeder her...


Børne og Spejdergudstjeneste
Søndag den 17. maj Jerslev kirke kl. 10.30

Mange spejdere og forældre til børnene var mødt frem i dagens anledning.  Fanen blev båret ind og ud til B&U korenes sang. B&U korets stod for ind og udgangsbøn til gudstjenesten i kirken. Efter gudstjenesten var der kaffe og the i våbenhuset og sodavand til børnene.

Se flere billeder her...


Danmark Befrielse

Aftengudstjeneste mandag den 4. maj kl. 20.30
Mylund kirke "Kulturkirken"
Det blev en smuk 4. maj aftengudstjeneste i Mylund kirke med over 120 fremmødte. Spejdere og hjemmeværnet medbragte faner, der blev båret ind i kirken ledsaget af Tværfløjte og "harpe" til Carl Nielsen "Tågen Letter". Kirkens voksenkor og Peter Schaksen ledsagede gudstjenesten med sange og salmer, der passede til lejligheden.

Se flere billeder her...


Konfirmation 2009


 

Så skete det, alle årets konfirmander blev konfirmeret i pastoratet. Der var 30 konfirmander, der blev konfirmeret i Jerslev kirke og 5 i Hellum og Mylund kirker. Her er det Jerslev kirke, hvor de sidste 17 konfirmander blev konfirmeret.

Se flere billeder her af årets konfirmander...
 

Påskedag

Rikke Bisgaard (tværfløjte) spillede "Tågen letter" af Carl Nielsen akkompagneret af klaver påskedag i Jerslev og Hellum kirker.  Sammen med Mette Winther (violin)  musicerede de med smukke overstemmer og melodier til  salmerne. Som postludium spillede de et arrangement over "Påskeblomst" hvor Vibeke Rolskov sang til. 

Se flere billeder her...
 

Langfredags gudstjeneste med kunst og korsang

Det blev en smuk gudstjeneste langfredag i Mylund kirke med kunstudstilling, korsang, lidelseshistorie, stilhed, bedeslag, fællessang, fløjtespil mm. . Nordsø koret sang dejligt under ledelse af Vibeke Rolskov og korsatserne passede flot ind i sammenhængen. De opførte bl.a. Mozarts "Ave Verum" akkompagneret af kirkens smukt klingende gamle orgel.

Se flere billeder her...

 

Palmesøndag i Jerslev kirke

Palmesøndag den 5. april medvirkede kirkens børne og ungdomskor samt voksenkor sammen med sangeren Peter Schaksen. Højmessen blev indledt med procession af B&U koret efterfulgt af dåbsfølget og præsten. Koret sang en del sange af Tore Aas  (leder af Oslo Gospelchoir) Der var en del solistiske indslag undervejs af korsangere fra ungdomskoret. Gudstjenesten  oplevedes helstøbt og sammenhængende på forunderlig vis.

Se flere billeder her...
 

"Konfirmandgudstjeneste"

Søndag den  den 30. marts var det årets konfirmander der stod for gudstjenesten til Mariæ bebudelsesdag. De sædvanlige bønner var skiftet ud med konfirmandernes egne og de stod for alt det praktiske lige fra ophængning af salmenumre til prædiken og nadveruddeling. Til lejligheden var der blevet dannet en gruppe sangglade piger, der sang gospelmusik. Det var en vellykket gudstjeneste og det var dejligt, at se de unge mennesker give os en anderledes gudstjeneste

Se flere billeder her...
 

Amadeus Billeder
 

 Søndag den 15. marts afholdtes støttekoncert til fordel for folkekirkens nødhjælp i Mylund kirke, som erstatning for den lokale sogneindsamlingen. Ca. 75 tilhører havde fundet vej til kirken for at høre og opleve musik af Mozart. Det var en flot musik collage skabt af vores kirkesanger som hendes elever opførte med stor succes i interessante kostymer. Efter koncerten var der stående bifald til  til de optrædende, som havde leveret nogle smukke præstationer.

Se flere billeder her...

Fastelavns gudstjeneste

Søndag den 21. februar afholdtes fastelavns gudstjeneste i Jerslev kirke med et veloplagt B&U kor, der sang rigtig flot i nye arrangerede værker af kirkens organist. Mange forældre, bedsteforældre var mødt frem sammen med deres børn for at fejre fastelavn med efterfølgende tøndeslagning i forsamlingshuset. Undervejs lærte sognepræsten menigheden en ny børneudgave af trosbekendelsen med fagter på og hendes datter Liv og  veninden Laura læste ind og udgangsbøn.

Det hele begyndte med børnekoret kom syngende ind i kirken og sang en smuk vintersang med koreografi på, som nogen af børnene i kirken fangede hurtigt og sang med på. Derefter sang begge kor "Velsignelsen" i en 2 stemmig udgave arrangeret specielt for koret. Den klang smukt i kirkens rum. Som motet sang ungdomskoret "Lige nu, lige her" af Katrine Høgenhaven, som blandt andet er gjort kendt af Laura fra X- factor. En sang der viser at man kan synge gospel med dansk tekst så det virker troværdigt. Man kunne mærke på ungdomskoret, at de kunne lide at synge den. Som afslutning sang korene "Vi tror en kærlig Gud" af Jens Nielsen (fra Lørslev) i en 2 stemmig version med koreografi designet af kirkens organist. Efter tjenesten var der karameller i våbenhuset til de fremmødte. Desværre nåede fotografen ikke frem så derfor ingen billeder denne gang.

Aftengudstjeneste ved kyndelmisse
Søndag den 1. februar kl. 19.30 i Mylund kirke
 

 

”Lys i mørket”

Søndag aften den 1.  februar fejres kyndelmisse ved en lysgudstjeneste i Mylund kirke. Det blev til en stemningsfuld og oplevelsesrig gudstjeneste. I dagens anledning havde vi besøg af "lydmejeriet" ved Anker Jørgensen og hans hjælper Mikkel, der lavede fin lyd og lys, der passede flot til  gudstjenesten. Der var en afvekslende gudstjeneste med fællessalmer og læsninger og korsang. Efterfølgende sang vi i våbenhuset og spiste pandekager.
                          
 Læs mere her... 
 

 Spillemandsmusik i kirken

Trods kulde, slud og blæst mødte ca. 30 frem for at høre spillemandsgruppen "Pørtners komplot" i Mylund kirke. De fik sig en god aften med et velspillende ensemble, der undervejs fortalte underholdene om deres musik. Det var både egne  nykomponerede numre samt arrangerede numre.  Alle syntes at være ganske godt tilfreds og kvartetten blev bedt om ekstra nummer, hvilket publikum så også fik. Musikken fungerede fint med kirkens akustik og var velafbalanceret i forhold til rummet. Publikum roste efterfølgende ensemblet ved kaffebordet og selv de unge mennesker, der var mødt frem var meget begejstrede.

 Læs mere her...


Aftensang med Tove Anthonsen i Mylund kirke

En blæsende og kold januar aften mødte ca. 40 frem for at deltage i aftensangen i Kirken. Det blev en hyggelig aften hvor Tove præsenterede nogle nye sange ved Helligtrekonger samt 3 af sine egne kompositioner på orglet. Efter flg var menighedsrådet vært for kaffe og te i våbenhuset.

Læs mere her...

 

Vi ønsker hermed alle vore læsere, brugere og gæster af hjemmesiden et godt nyt år.


Året der gik 2008

Det blev et begivenhedsrigt år for pastoratet 2008, Vi fik ny sognepræst og valgt nye menighedsråd i alle kirkerne og så fik vi lavet mange koncerter og arrangementer, foredrag osv. som har været en stor succes og til glæde for mange. Vi glæder os til det nye år for, hvad det vil bringe.

Læs mere her...

 

 

Se billeder af kirkerne

Se Niels Clemmesens billeder og omtale på Aalborg stifts hjemmeside her

Jerslev kirke    Mylund kirke   Hellum kirke

Se også Tv2nord indslag fra langfredagsgudstjenesten fra kulturkirken Mylund samt billeder fra operaen Dido og Aneas 

 TV2.Nord                     Dido og AeneasLæs også om kirke og sognehistorie. Artiklerne er hentet fra bøgerne 
"Fra land og by" og fra kirkebladet.

Nyt fra gamle dage Jerslev kirke 

Nyt fra gamle dage Hellum kirke

Nyt fra gamle dage Mylund kirke

 

                                                                                      Til sidens top