,

Jerslev-Hellum-Mylund sogne

Til forsiden

Kalender -det sker

 

 

Seneste nyt

Kontoret

Adresseliste

Links

 

KIRKEN
Gudstjeneste
Dåb
Konfirmation
Bryllup
Begravelse
Præsten
SOGNELIV
Koncerter og Kunst
Børne-Ungdomskor
Spejder
Kirkekor
Kirkeligt Samfund
Litteraturkredsen
Besøgstjenesten
SOGNE
Historie
Menighedsråd
Kirkegårde
Diverse
Arkiv
 

Jul på plejecentret i Valdemarsgade

Den 23. december sang B&U koret med ved Plejehjemgudstjenesten i
Valdemarsgade i Brønderslev.

 

Skolens juleafslutning i Jerslev kirke 2008

Kirkens Børnekor og medlemmer fra ungdomskoret medvirkede ved skolens juleafslutning den 19 december for 0. - 6. klasse Jerslev kirke.

 

B&U korets julekoncert

Hellum kirke den 14. december kl. 13.30

Kirkens B&U kor underholdt med en halv times julemusik fra deres repertoire i Hellum kirke ledsaget af kirkens organist på klaver. Efterfølgende var der julespil og Luciaoptog i Multihuset. Undervejs underholdt Nissen med julesang og dans.

 

Pensionist gudstjeneste med Lucia optog


Skolens 7. klasser går Luica under ledelse af Ruth Nielsen


Børnehavernes julegudstjeneste

 


Verner synger med børnene "På loftet sidder nissen"


Vi synger julen ind 2008

Jerslev kirke den 7. december kl. 16.00

En dejlig søndag eftermiddag i december blev julen sunget ind af kirkens kor og musikere sammen med Altebasso koret fra Aalborg.  Kirken var pyntet op med levende lys og gran. Alteret var oplyst med farvet lys, så rammerne var givet for en dejlig oplevelse. Mange var mødt frem for at høre kirkens kor synge julen og høre præstens julefortælling og selv være med til at synge julen ind med fællessalmer. De fremmødte og korene syntes meget tilfredse med dagens begivenhed.

Se flere billeder her fra koncerten og øvning her...

 

Adventskoncert med Nordsø koret

” ..Dejlig er Jorden… At synge skønne billeder!”

1. søndag i advent sang Nordsø koret det nye år ind med ved en aftenkoncert i Mylund kirke. Der var mødt omkring 85 frem for at lytte til koret og se Christian Nørgaards vinterbilleder fra den Jyske Ås. Det var en noget anderledes koncert end hvad koret tidligere har lavet og byggede på både tekstlig improvisation, adventssange, læsninger og fællessalmer. Det var en dejlig oplevelsesrig aften at være med til.

Læs mere her...

 

Det ny Mylunds Menighedsråd

Her ses Mylunds nye menighedsråd. Næstformand Susanne Juel Nielsen, formand William Larsen, kontaktperson Christian Nørgaard, kirkeværge og kasserer Karen Hansen og Søren William Larsen.

 

Det ny Hellums Menighedsråd

Her ses Hellums nye menighedsråd. Kasserer Egon Nielsen, formand Karen Thomsen, næstformand Jytte Christensen,  kirkeværge Britta Nielsen og kontaktperson Anne Skovsgaard

 

 

 

 

Nyt kirkebladet læs her...

 

 

 

 

Det ny Jerslevs Menighedsråd

Her ses Jerslevs nye menighedsråd. Formand Susanne Beck Hansen, næstformand Uffe Skøttrup, kasserer Verner  Knudsen og kontaktperson Lene Søndergaard, Ehlert Sørensen og Ehlert Voldbæk

"Bibelske kvindeskikkelser i  lyst og nød"

Ved et møde, der blev holdt i samarbejde mellem de 3 menighedsråd, Kirkeligt Samfund og Egnsmindesamlingen, opførte højskolelærer og præst, Lisbeth Filtenborg, Nr. Nissum, et drama med titlen ”Bibelske kvindeskikkelser- i lyst og nød.”

Med et tørklæde, som eneste rekvisit, stående barfodet i en lang kjole på en lav scene med syv tændte lys på gulvet foran scenen, fremførte hun med stor dygtighed fortællinger om syv bibelske kvinder: Eva, Sara og Hagar, Rakel og Lea, Batseba og Maria, Jesu mor.

Det var en intens oplevelse at få fortalt bibelhistorie på en så levende måde, at tilhørerne ikke alene fik forståelse og indleven i fortiden, men også en forståelse, vi kan bruge i vores eget liv.

 

Læs mere her om Lisbeth Filtenborg her...

 

Alle helgen

Søndag den 2. november mindedes, vi dem vi savner i alle pastoratets 3 kirker. I dagens anledning blev dem der var gået bort i sognene siden alle helgen sidste år læst op og tændt lys for. Kirkesanger Vibeke Rolskov sang Schuberts "Litani"  samt J.S. Bachs "Komm süsser tot" i sine egne danske oversættelse. I dagens anledning var kirken pyntet med blomster, som man kunne lægge ud på gravsteder eller tage med hjem for at mindes sine kære.

Se flere billeder her og læs Vibekes danske oversættelse af Schuberts litani her...

 

”Kirkerne synger”
Mylund kirke den 30. oktober. kl.  19.00

I anledning af ”Spil dansk dagen”  hvor et af temaerne  var ”Kirkerne synger”  samt det i år er” sangens år”, samledes denne dag kirkernes ungdomskor og samt voksenkor og leverede en fin og stemnings fuldkoncert med dansk kirkemusik og dansk musik. Der var indlagt fællessange fra højskolesangbogen i programmet som voksenkoret havde valgt og omkring 35 tilhørere var mødt frem for at deltage i arrangementet.

 Til lejligheden var kirken oplyst med levende lys og farvet lys i koret og udenfor kirken var der også levende lys og lyslamper. Altsammen noget der gjorde aftenen en rigtig dejlig efterårsaften. Efter koncerten var menighedsrådet vært for kaffe og te i våbenhuset.

 

Fredsvalg i alle 3 menighedsråd


Se medlemmerne af de 3 nye menighedsråd her...

 

Ny plænekirkegård øst for Jerslev kirke

Her ses den nye plænekirkegaard, hvor der endnu mangler plantegrupper og bunddække-bede.

Børnehøstgudstjeneste i Hellum kirke

Torsdag den 2 oktober afholdtes der børnehøstgudstjeneste med efterfølgende arrangement i Multihuset. Kirken var helt fyldt og og kirkens B&U kor sang med til tjenesten. Koret gik ind med levende lys og sang aftensange, lovsange og høstsange. Spejderne kom med fanen og havde i dagens anledning bagt brød og lavet saft til altergangen. Efter tjenesten var der fakkeltog til Multihuset, hvor der blev serveret kage kaffe og saft og holdt auktion til fordel for Sheba-børnene.  Det blev en rigtig festlig aften.

Se flere billeder her...

Jeanne d'Arc i Mylund kirke

Tirsdag den 30 september blev Carl Th. Dreyers stumfilm Jeanne d'Arc fra 1928 vist på stort lærred i Mylund kirke. Den virtuose organist Martin Nielsen fra Christians kirken i Århus improviserede på kirkens orgel, hvilket gav filmen en ny dimension.  Kirken var en meget fin kulisse til filmen og de ca. 40 tilhører fik sig en utraditionel bevægende oplevelse med sig hjem.

Læs mere her...

 

Høstgudstjenester i Jerslev og Mylund kirker
med kirkernes kor og musikere

Søndag den 28. september fejredes høstgudstjenester i Jerslev og Mylund kirker med sang og musik.  Det var kirkernes børne- og ungdomskor samt voksenkor, der medvirkede ved gudstjenesterne og korene havde den sidste måned øvet på nye høstsange samt lovsange, som vil var en del af gudstjenesten.  Desuden medvirkede kirkens musikere Ann Sofie Olesen på tværfløjte og Mette Winther på violin samt Jesper Jakobsen på cornet, som supplerede koret og løfte salmesangen sammen med kirkesanger Vibeke Rolskov og menigheden.

Se flere billeder her fra høstgudstjenesten...

 

Slagtøjskoncert i Jerslev  og
Mylund kirker med Jia Jia Qiao

Tirsdag den 2. september spillede Jia Jia slagtøjskoncert for Toftegårdsskolens 6.- 9. klasser og om aftenen en åben koncert for alle i Mylund kulturkirke. Det var en meget usædvanlig koncert, i det det var 5 meget forskellige stykker hun opførte og at det var for slagtøj. Hun var virtuos, teknisk og musikalsk dygtig og spillede hele koncerten udenad (uden noder) i ca. 55 min. Sjældent hører man denne slags musik udført med så stort et overskud. Skolens elever var imponerede over hendes færdigheder og om aftenen var der store forventninger til hendes koncert. Folk var mødt op allerede en time før for være sikker på at få en plads og kirken blev fyldt og alle fik en usædvanlig oplevelse med hjem.

Det er strømmet ind med kommentarer til koncerterne her er et lille udpluk: "Wouw. Fed koncert. Godt arrangeret... .jeg var meget begejstret... koncerten var helt fantastisk... Skøn og meget speciel koncert i dag. Helt sikkert en stor oplevelse... Tak for et brag af en koncert, det var godt nok spektakulært! Jeg bryder mig slet ikke om sådan noget musik, men tar hatten af for energien og professionaliteten..

Læs Vibekes Rolskovs anmeldelse af koncerten
og se flere billeder  fra koncerterne her...

 

Fransk musik med Arioso

Mange var mødt frem for at høre det nordjyske ensemble Arioso i Jerslev kirke, som gav en varieret og stemningsfuld koncert en dejlig varm sommeraften i august. Ensemblet opførte bl.a.  Gabriel Faures "Messe Basse" for orgel, cello og to sopraner og en ”Sonatine” for klaversolo af Ravel samt  Debussys store sonate for cello og klaver. Desuden opførtes Blomsterduetten fra ”Lakmé. De fire unge kunstnere leverede alle nogle fine præstationer.


Se flere billeder fra koncerten her...

 

Koncert med Estisk ensemble

Europa i Mylund Kulturkirke
"Genfødsel"

Søndag den 15. juni sang og spillede et estisk ensemble renæssancemusik fra Europa i Mylund kulturkirke. De fremmødte var begejstrede og fik en god oplevelse med hjem. Musikerne var  levende i deres spil og i fortolkning af musikken. Veiiko gjorde teksterne  nærværende og forklarede om indholdet på en poetisk og humoristisk facon. En koncert der var publikumsvenlig og iørefaldende. Læs mere her...

 

Spejdergudstjeneste

Søndag den 25. maj  fejredes spejdergudstjeneste i Jerslev kirke med barnedåb og med et velsyngende B&U kor. Spejderne havde i dagens anledning bagt alterbrødet og som altervin brugtes druesaft. I dagens anledning læste to fra koret ind og udgangsbøn. Koret sang sommersange og gospelmusik. De sang blandt andet  "Sommersalme" af Jesper Kallesøe til Erling Lingdgrens melodi og salme 369  "Du som gir os liv og gør os glade" til Mogens Jensens melodi samt "Lord Hold Me" af Hans Christian Jochimsen fra filmen "Oh Happy day".

Krucifikset i Jerslev kirke

 

          Billedet her på hjemmesiden er et fotografi af resterne af et ældgammelt krucifiks, der tilhører Jerslev kirke, men som siden 1930 har været opbevaret på Hjørring museum ...

Læs mere her...

 

 

 

 

 Pinsedag i Hellum og Jerslev kirke

Pinsedag medvirkede kirkens voksenkor og sang pinsesange og salmer bl.a.  Grundtvigs "I al sin glans nu stråler solen" og "Hør himmelsus i treide time" m.fl.

 

Glimt fra årets konfirmationer.


                                                                                    Mylund kirke

 


                                                                                        Jerslev kirke

Se billeder af årets konfirmander her...

Danmark Befrielse

Aftengudstjeneste den 4. maj kl. 20.30
Mylund kulturkirke


Igen i år fejrede vi Danmarks befrielse med en aftengudstjeneste
under ledelse af emeritus Lissy Christensen fra Lendum. Hjemmeværnet, spejderne og kirkens voksenkor  samt musikere medvirkede.

 

 

Kirkens voksenkors forårskoncerter

Kirkens voksenkor har givet to forårskoncerter her i april måned. Først i Brønderslev kirkes sognehus samt i Skæve kirke.

 

Forårskoncert med Nordsøkoret 

 

”Herlig! Herlig , toner glædens sang!”

Torsdag den 17. april gav Nordsøkoret forårskoncert i Mylund kulturkirke med et flot veltilrettelagt program. De opførte bl.a. N. W. Gades morgensang "I østen stiger solen op" og en række danske forårssange og aftensange.  Koret var i topform og sang smukt og var meget tilstede, når de sang. Et engagement de formåede at give videre til publikum. Koncerten blev suppleret med forsårstemnings billeder og malerier af Vibeke, der blev projiceret op på den ene af kirkens sidevægge. 

Læs mere her 

 

Fiskermesse i Mylund kulturkirke

Søndag den 9. marts opførtes Gabriel Faures Messe Basse af Tversteds kirkes sognekor og Kirkens eget voksenkor ved orglet var organist Thomas Abildgaard. Desuden medvirkede 2 unge solister Ninna Ingstrup og Anemone Svendsen. Musikken til denne gudstjeneste var skrevet af Gabriel Faure og stammer fra hans  "Messe Basse". Denne messe blev komponeret i en lille fransk fiskerby og går under navnet "fiskermessen". Der blev samlet ind til Folkekirkens Nødhjælp og efterflg. severet fiskefrikadeller i våbenhuset leveret af meninghedsrådet. Læs mere her...

 

 

Børnekoret på korstævne

Lørdag den 8. marts var kirkens børnekor sammen med mange andre B&U kor fra Vendsyssel på korstævne i Nørre Uttrup kirke. De mødtes lørdag formiddag og øvede en hel dag under kyndig ledelse af Lotte Smidt-Petersen. De  fik nogle dejlige korsange og oplevelser med sig hjem.


Præsteindsættelse i sognets kirker.

 

Søndag den 10 februar blev sognepræst Ann Sofi Lægsgaard indsat af 
provst Ole Skovgaard Se flere billeder fra indsættelsen her..

 

Aftensang ved Kyndelmisse
Tirsdag den 5. februar  Mylund Kulturkirke


Igen i år fejrede vi kyndelmisse, med kirkens B&U og voksenkor samt kirkens musikere. Vi lyttede til bibelske læsninger oplæst af vores kirkesanger Vibeke Rolskov og sang fællessalmer og sange. Vi tændte lys i det store rum og hørte B&U samt voksenkoret koret synge om "Lyset" der kom til verden. Efterfølgende spiste vi pandekager i våbenhuset.
Læs mere her...

 

Året der gik 2007
Det blev et begivenhedsrigt år for pastoratet...  Læs mere her..

 

 

 

 Nye billeder af kirkerne

Se Niels Clemmesens billeder og omtale på Aalborg stifts hjemmeside her

Jerslev kirke    Mylund kirke   Hellum kirke

Se også Tv2nord indslag fra langfredagsgudstjenesten fra kulturkirken Mylund samt billeder fra operaen Dido og Aneas 

 TV2.Nord                     Dido og Aeneas

Læs også om kirke og sognehistorie. Artiklerne er hentet fra bøgerne 
"Fra land og by" og fra kirkebladet.

Nyt fra gamle dage Jerslev kirke 

Nyt fra gamle dage Hellum kirke

Nyt fra gamle dage Mylund kirke

 

                                                                                      Til sidens top